Jadłospis

18.11. – 22.11.

Poniedziałek

Śniadanie: chleb wiejski (g) z pasztetem pieczonym i rzodkiewką, herbata
Obiad: zupa ogórkowa z ryżem zabielana (s, m), makaron z twarogiem i masełkiem (g, m), woda niegazowana (*dieta bezmleczna: zupa ogórkowa nie zabielana, makaron z owocami, dieta bezglutenowa: makaron bezglutenowy)
Podwieczorek: mandarynka

Wtorek

Śniadanie: bułeczka śniadaniowa (g) z powidłami, herbata z cytryną
Obiad: zupa krem ziemniaczano porowa z grzankami (s), gulasz drobiowy, kasza jęczmienna (g), ogórek kiszony, woda niegazowana (*dieta bezglutenowa: zupa z grzankami bezglutenowymi, kasza gryczana)
Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami (m) (*dieta bezmleczna: banan)

Środa

Śniadanie: chleb pszenno - żytni (g) z pastą z jajek ze szczypiorkiem (j), herbata (*dieta bez jajek: chleb z szynką drobiową)
Obiad: zupa jarzynowa z kaszą manną (s, g), nuggetsy z kurczaka (g, j), ziemniaki, sałatka colesław, woda niegazowana (*dieta bezglutenowa: zupa jarzynowa z ziemniakami, filet z kurczaka soute)
Podwieczorek: gruszka

Czwartek

Śniadanie: chleb wiejski (g) z polędwicą miodową i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem zabielana (s, m), kotlecik mielony z brokułami (g, j), ziemniaki, buraczki, woda niegazowana (*dieta bezmleczna: zupa pomidorowa nie zabielana, dieta bezglutenowa, bez jajek: rumsztyk)
Podwieczorek: kajzerka (g) z twarożkiem czekoladowym (m) (*dieta bezmleczna: kajzerka z miodem)

Piątek

Śniadanie: chleb beskidzki (g) z żółtym serem (m) i pomidorem, herbata z cytryną (*dieta bezmleczna: chleb z hummusem)
Obiad: krupnik z ziemniakami (s, g), buchty na parze z musem owocowym (g, j), woda niegazowana (*dieta bezglutenowa: krupnik z kaszy gryczanej, kopytka, dieta bez jajek: kopytka)
Podwieczorek: banan

Legenda do alergenów znajdujących się w posiłkach:
m – mleko i jego pochodne
s – seler
g – gluten
j – jajko